Teröre Karşı Tek Ses Tek Yüreğiz
13 Aralık 2016, Salı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi kuruluşların temsilcileri teröre karşı ortak bildiri yayınladı. Bildiride “Teröre karşı tek ses tek yürek olduk. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kem gözle bakan, saldıran başta PKK, DEAŞ, FETÖ başta olmak üzere her türlü terörü lanetliyoruz” denildi.

Memur-Sen, TOBB, Türk-İş, TİSK, TESK, TZOB, Hak-İş ve Kamu-Sen İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan hain terör saldırısı nedeniyle ortak açıklama yaptı. TOBB’da bir araya gelen Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi kuruluşların temsilcileri teröre karşı ortak bildiri yayınladı. Bildiride “Teröre karşı tek ses tek yürek olduk. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kem gözle bakan, saldıran başta PKK, DEAŞ, FETÖ başta olmak üzere her türlü terörü lanetliyoruz. Terörü destekleyenleri, terörden medet umanları da lanetliyoruz” ifadelerine yer verildi.
Bildiriyi heyet adına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu okudu.


İşte o bildiri:
“Bugün, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak buradayız.  


Türkiye’nin her bölgesinde örgütlü, toplumun bütün kesimlerini temsil eden, mesleki ve sivil toplum kuruluşları olarak bir araya geldik.


Maalesef cumartesi gecesi milletimize büyük bir acı yaşatıldı. Terörün alçak yüzünü bir kez daha gördük. Hepimizin yüreği yandı. Mübarek Mevlit Kandili öncesinde İstanbul’da şehit düşen vatandaşlarımız başta olmak üzere sivil, asker, polis tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyoruz.


Biliyorsunuz, ülkemiz yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı terör saldırılarına karşı, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mücadele veriyor. Zira ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi korumak üzere 'Teröre karşı tek ses, tek yürek olduk' diyoruz.
Bize diz çöktürmek, bizi teslim almak isteyenlere teröre karşı hep birlikte duruyoruz. Terörün ve teröristin geleceğimizi karartmasına izin vermeyeceğiz. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Gün, birlik olma günüdür.
Bizler Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı olarak, ülkemizin birliğine, refahına ve geleceğine sahip çıkacağız. Kamu düzeninin tesisi, özgürlüklerin korunması ve hukukun üstünlüğünün sağlanması konularında üzerimize düşen sorumlulukları gerçekleştirmeye her zaman olduğu gibi hazırız. Teröre karşı gerekli bütün hukuki önlemlerin alınmasını destekliyoruz.

Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kem gözle bakan, saldıran başta PKK, DAEŞ, FETÖ olmak üzere her türlü terörü lanetliyoruz. Terörü destekleyenleri, terörden medet umanları da lanetliyoruz.

İnşallah devletimizin güçlü duruşuyla bu sıkıntıları atlatacağız. Devletimiz, elbette bizlere bu acıları yaşatanlardan hesap soracaktır. Biz de millet olarak daha çok kenetleneceğiz, birlik ve beraberliğe daha çok önem vereceğiz. Bu hain ve alçak saldırılar devletimizi ve milletimizi sindiremeyecek, yıldıramayacak. Terörden ve kaostan medet umanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacak.


Bizi terörle korkutmayı amaçlayanlar bilsinler ki, ülkemizi bu alçaklara, kahpelere bırakmayız. Çünkü bizler her türlü meselenin üzerinden gelecek dirayete ve cesarete sahibiz. Bu son hain saldırı da terörle mücadeledeki kararlılığımıza gölge düşüremeyecek. Türk milleti, huzuruna kasteden bu caniler karşısında her zaman tek yürek olmuştur. Bu dayanışma geçmişte olduğu gibi bugün de Devletimizi ayakta tutacak, vatanımızı terör belasından kurtaracaktır.


Biz de toplumun tüm kesimleri olarak sonuna kadar devletimizin ve güvenlik güçlerimizin arkasındayız, aziz Türk milletimizle birlikteyiz. Ülkemizin her toprağında huzurun ve refahın hâkim olduğu günleri göreceğiz. Bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış bizler için, bu memleket ilelebet vatanımız olarak kalacaktır. Rabbim vatanını seven her ferdin kuvvetini ve sabrını artırsın, birliğimizi daim kılsın.”

 

 

PAYLAŞ :