Lisans Tamamlama Stajları Öğrencilerin Yaşadıkları Yerlerde Yapılmalı
31 Ocak 2017, Salı

Genel Başkanımız Metin Memiş, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ı ziyaret etti. Ziyarette, İstanbul Üniversitesi’nde uzaktan öğrenim gören “Hemşirelik Lisans Tamamlama” öğrencilerinin 20 günlük staj süreleri konusunu gündeme getiren Genel Başkanımız Metin Memiş öğrencilerin bulundukları illerde söz konusu staj sürelerini tamamlamalarının pek çok aksaklığın önüne geçeceğini ifade etti.

Hemşirelik lisans tamamlama öğrencilerinden staj sürelerini kendi illerinde tamamlama yönünde pek çok talep aldıklarını ve bu yöndeki başvuruyu geçtiğimiz haftalarda İstanbul Üniversitesi’ne yazılı olarak yaptıklarını belirten Genel Başkanımız Metin Memiş, stajların İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılması halinde staj süresince öğrencilerin kendi bulunduğu ilde çalıştığı hastanelerde hizmet sunumunda yaşanabilecek aksamalar ve eksikliklerin, staj süresinde yıllık izin kullanma konusunda ise mevzuat ile belirlenmiş olan yıllık izin süresini tamamlamış olan öğrencilerin yaşayabileceği sorunların göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Genel Başkanımız Metin Memiş ziyarette ayrıca İstanbul Üniversitesi’ne bağlı hastanelerde görev yapan çalışanlarımızın sorunlarını da Rektör Ak’a iletti.

REKTÖR AK: HER TÜRLÜ SEÇENEĞİ DEĞERLENDİRMEYE ALACAĞIZ

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise hemşirelik lisans tamamlama öğrencilerinin daha kaliteli bir eğitim için İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde stajlarını gerçekleştirmelerini istediklerini belirterek oluşabilecek mağduriyetlerin giderilmesi için de çalışma yapabileceklerini ifade etti.

Öğrencilerin bulundukları illerde yoksa yakın bir ildeki Üniversite Hastanesi’nde ya da Eğitim Araştırma Hastanesi’nde stajlarını tamamlamaları için çalışma yapabileceklerini kaydeden Rektör Ak, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması, hizmet sunumda herhangi bir aksaklık oluşmaması ve eğitimin de kaliteli bir şekilde devam etmesi için her türlü seçeneği değerlendirmeye alacaklarını kaydetti.

Ziyarete Genel Başkanımız Metin Memiş’le birlikte İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Durali Baki, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanımız İsmail Çor ve Egitim Bir-Sen Üniversite Şube Başkanı Mustafa Beyazatlı katıldı.

PAYLAŞ :