Oyunları Bozacak, Güçlü Türkiye’nin Yolunu Açacağız
09 Şubat 2017, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak ülkemize yönelik oynanan kirli oyunların, darbelerin ve kumpasların karşısında olduğumuzu söyledi. Kurulduğumuz günden beri milli irade ve millet iradesine sahip çıktığımızı belirten Memiş, geçmişte oynanan oyunları unutmadan sendikacılık yaptığımızı ifade etti. Genel Başkanımız Memiş, Adana Şubemizin İl Divan Toplantısı’na katıldı, bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

İLK OYUNLARINI 367 KRİZİ İLE YAPTILAR
Şube Divan Kurulu’nda konuşan Memiş, ülke gündemine yönelik değerlendirmelerin yanı sıra, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini de dile getirdi. 
Ülkemiz üzerinde sürekli oyunlar oynandığını söyleyen Memiş, “Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde ülkemiz üzerinde oynanan oyunları çok iyi hatırlayalım. TBMM’nin, Abdullah Gül’ü cumhurbaşkanı seçmemesi için 367 krizini çıkardılar. Ardından Gezi eylemleri ile birlikte ülkeyi tarumar etmeye çalıştılar. Mezhep çatışması başlatmak istediler. Milletimiz buna müsaade etmedi. 17-25 Aralık’ta FETÖ’nün yargı mensupları aracılığı ile yargı darbesi yapmaya çalıştılar. Yolsuzluk teranesi okudular. Allah’a hamd olsun, bu da tutmadı.” şeklinde konuştu. 

Geçmişte yaşanan provokasyonların bir hedefinin de cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu hatırlatan Memiş, cumhurbaşkanını milletin seçmesiyle yeni bir dönem başladığını ifade etti. 
Bu tür sorunların tekrar yaşanmamış, siyasi istikrarın sağlanması için sorunun tamamen çözümüne yönelik anayasa değişikliği yapıldığını söyleyen Memiş, “Değişiklik paketi TBMM’de kabul edildi, Cumhurbaşkanımızın imzasını bekliyor. İmzanın ardında da referanduma gidilecek. Geçmişte milletimizin yanında durmuş, iradesine sahip çıkmış bir sivil toplum örgütü olarak, bu tür sorunların tekrar yaşanmamasını istiyoruz. İstikrarın kalıcı olmasını istiyoruz. Ülkenin, erkler arasındaki güç çekişmesiyle zaman ve enerji kaybına uğramasını istemiyoruz. Cumhurbaşkanının başbakana, başbakanın cumhurbaşkanına çocuk gibi küserek, tavır alarak devlet işleyişini aksattıkları dönemleri tekrar yaşamak istemiyoruz. Yasama ve yürütmenin birbirlerini kontrol ettikleri ve çalışmaların hızlandırılmasını sağlayacak bir sistem istiyoruz. Darbelerin, darbecilerin tarihin çöp sepetinde kaldığı, krizlerin sona erdiği, ekonomik ve siyasi istikrarların sağlandığı, ara seçim, erken seçim gibi süreçlerle zaman kaybedilmeyecek bir sistem istiyoruz.” dedi. 

ÖNÜMÜZE SÜREKLİ ENGELLER ÇIKARILIYOR
Dünyada yaşanan gelişmelerin ülkemize yansımalarını gördüğümüzde ülkemizin değerinin daha iyi anlaşılması gerektiğini belirten Memiş, büyüyen ve güçlenen Türkiye’nin önüne sürekli yeni engeller çıkarıldığını, 15 Temmuz darbe girişiminin bunlardan biri olduğunu kaydetti. 
Milletimizin birlik ve beraberlik içinde canını ortaya koyarak demokrasisine, egemenliğine ve idaresine sahip çıktığını söyleyen Memiş, “Ülkemiz, milletimiz ve dünya mazlumları için sorumluluk almaktan kaçınmadık, kaçınmayacağız. Gerekirse canımızı ortaya koyacağız, taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyacağız. Ama bu ülke üzerinde hain emelleri olan içimizdeki ve dışardaki hainlere, teröristlere, işbirlikçilerine boyun eğmeyeceğiz. Umudunu Türkiye’ye bağlamış özellikle İslam dünyasındaki mağdur ve mazlumların imdadına koşmaya devam edeceğiz. Türkiye, dünya Müslümanları için umudun adıdır. Hem bizim, hem onların umutlarını yeşertmek, büyütmek ve geleceğe taşımak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu. 

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARININ TALEPLERİ HAYATA GEÇMELİ
Sağlık çalışanlarının büyük fedakarlıklarla görevini yaptığını söyleyen Memiş, sorunların çözümü ve taleplerinin karşılanmasının önemine dikkat çekti. Sözünü aldığımız, toplu sözleşmede kabul ettirdiğimiz yıpranma payının bir an önce bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçmesi gerektiğini belirten Memiş, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, adaletsiz performans sisteminin değiştirilmesi gibi konuların da bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi. Genel Başkanımız Metin Memiş, “Bunun yanı sıra, bireysel emeklilik sistemindeki devlet katkısına ek olarak sağlık bakanlığı da katkı yapmalı ve sağlık çalışanlarının emeklilikte yaşadıkları mağduriyet az da olsa giderilmelidir” dedi. Sözleşmeli çalışanların kadro beklentisinin de karşılanmasını isteyen Memiş, şiddetin önlenmesi konusunda da somut adımların atılmasını istedi. Şiddetin, toplumsal bilincin artırılmasıyla önlenebileceğini belirten Memiş, “Ancak bakanlığımız sağlık kurum ve kuruluşlarının güvenliğini artırmalı, şiddete karşı önleyici tedbirleri almalıdır. Şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması sağlanmalı, sağlık giderleri en az 6 ay süreyle sosyal güvenlik kurumunca karşılanmamalıdır.” şeklinde konuştu. 

Adana İl Divan Toplantısı’na Genel Başkanımız Metin Memiş’le birlikte Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak, Adana Şube Başkanımız Recep Kurum, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İbrahim Ethem Özsoy, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sadettin Özsürekcigil, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Fatih Yakar, şube yönetim kurulu üyeleri ve üyelerimiz katıldı.

Genel Başkanımız Metin Memiş ayrıca Adana'da kurum ziyaretlerinde bulundu. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kibar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İbrahim Ethem Özsoy, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Nihat Tandoğan’ı ziyaret eden Genel Başkanımız Memiş’e, Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak, Adana Şube Başkanımız Recep Kurum ve Adana Şubemizin yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

 

PAYLAŞ :