Örnek: Yeni Türkiye İçin Var Gücümüzle Çalışacağız
03 Nisan 2017, Pazartesi

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek Manisa’nın Akhisar ve Soma ile Kütahya’nın Simav ilçelerinde şubelerimiz tarafından düzenlenen programlara katıldı.

Programlarda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, ülke olarak önemli bir süreçten geçtiklerini ve 16 Nisan’da Cumhuriyet tarihinin en önemli referandumunu oylayacaklarını ifade etti. “Sağlık-Sen olarak yeni ve güçlü bir Türkiye’nin inşasına her zaman katkı sunmaya devam edeceğiz” diye konuşan Genel Başkan Yardımcımız Örnek en ön safta yer alacaklarını ifade etti.

15 Temmuz hainliğini unutmamak ve unutturmamak için kendilerine söz verdiklerini kaydeden Örnek, milletin uçağı, tankı, helikopteri ile bu milleti hedef alan, meclisini vuran, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni hedef alan hainlere ve onların arkasında güçlere en büyük tokadın aynı gece millet tarafından atıldığını belirterek 16 Nisan akşamı milletin vereceği EVET kararıyla bu alçakların ikinci bir tokat daha yiyeceklerini söyledi.

16 Nisan’daki referandumun yeni Türkiye’nin kapısını aralayacağını, büyük ve güçlü Türkiye’nin bölgede huzur ve istikrarın teminatı olacağını kaydeden Örnek, Türkiye’de siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanması, millet olarak birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, bölgesinde güçlü ve lider bir Türkiye için 16 Nisan’da “EVET” diyeceklerini kaydetti.

“TOPLU SÖZLEŞME MASASINA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GİDECEĞİZ”

Sağlık-Sen olarak, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına bugüne kadar çok önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade eden Örnek bu kazanımları daha fazlasını elde etmek için çalışmalarını sürdüklerini söyledi. Bu yıl yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine en iyi şekilde hazırlanacaklarını kaydetti.

Toplu sözleşme sürecine giderken teşkilattan ve sahadan gelen talepleri önemsediklerini de anlatan Örnek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Referandum sonrası yıpranma payının hayata geçmesi konusunun takipçisi olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu yönde verdiği bir söz var. Yine ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarıyla 4/B ve 4/C’lilerin kadroya alınması gibi taleplerimizle masada yer alacağız. Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin önlenmesi konusunda da geçmişte bazı tedbirler alınmasına karşın yeni tedbirlerin oluşturulması yönünde de çalışmalarımız var. Bunları ilgili kurumlarla paylaşıyoruz. Sağlık çalışanlarımızın fedakarlıklarını gölgeleyen her türlü sorunun ortadan kaldırılması için mücadelemiz sürecek”.




PAYLAŞ :