Büyük Türkiye Olmanın Yolu İstikrardan Geçiyor
05 Nisan 2017, Çarşamba

Genel Başkanımız Metin Memiş, büyük ve güçlü Türkiye olmanın yolunun siyasi ve ekonomik istikrardan geçtiğini, bunun sağlanması halinde ülke enerjisinin kısır çekişmeler yerine, geleceğin inşasına harcanacağını söyledi. Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan ve Kemal Çırak’la birlikte Çorum Şubemiz tarafından düzenlenen, Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet programına katıldı. Burada konuşan Memiş, referandum süreci ve güncel konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa değişikliğinin referandumda kabul edilmesiyle, milli iradenin kalıcı ve istikrarı sağlayacak şekilde hakim kılınacağını söyleyen Memiş, “Milletimiz, 7’sinden 70’ine 15 Temmuz darbesine dur dedi. Vatanını, namusunu çiğnetmedi. Ülkemiz üzerinde plan yapanlara da onların içimizdeki uşaklarına da izin vermedi. İradesine, Çanakkale ruhuyla sahip çıktı” şeklinde konuştu.

Yapılacak değişikliğin, yönetimdeki çok başlılıkları bitireceğini söyleyen Memiş, karar alma ve uygulama sürecinin hızlanacağını, siyasi veya bürokratik çekişmelerle zaman kaybedilmeyeceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı ile başbakan çekişmelerinden bu ülkenin çok şey kaybettiğini söyleyen Memiş, Cemal Gürsel 2, Cevdet Sunay 17, Fahri Korutürk 13, Kenan Evren 26, Turgut Özal 18, Süleyman Demirel 14, Ahmet Necdet Sezer 150’nin üzerinde kanunu veto ederek TBMM’ye iade etti. Böyle bir ortamda uyumlu bir çalışmadan, istikrardan, gelişmeden söz edilebilir mi?” dedi. 

İSTİKRARSIZLIK; ZAMAN VE ENERJİ KAYBINA YOL AÇIYOR

94 yıllık cumhuriyet tarihinde, 39 başbakan değiştirdiğimizi söyleyen Metin Memiş, “ABD ise 240.cı yılında 45. Başkanını seçti. Bizim ülkemizde, sadece 4 başbakan 36 yıl tek başına iktidar oldu. Bunun dışında, 1977 yılında Ecevit 1 aylığına başbakan oldu. 1995’de Tansu Çiller hükümeti 25 gün sürdü. Cemal Gürsel’in 7 yıllık cumhurbaşkanlığı döneminde 6 başbakan değişti, 7 hükümet kuruldu. Fahri Korutürk’ün 7 yıllık cumhurbaşkanlığı döneminde 4 başbakan değişti, 8 hükümet kuruldu. Yüzde 10 seçim barajının olduğu bir dönem; Süleyman Demirel’in cumhurbaşkanlığı döneminde 4 başbakan değişti, 8 hükümet kuruldu. Hükümet kurulması süreçleriyle kaybedecek enerjimiz yok. Türkiye, gerçek sorunlarına odaklanmalı, ekonomisini büyütmeli, istihdamını artırmalı. Bunun için de siyasi istikrarını sağlamalı” ifadelerini kullandı.

SENDİKACILIKTA YERLİ VE MİLLİ SES OLDUK

Evet derken “Dünya beşten büyüktür” iradesine sahip çıktığımızı söyleyen Memiş, konuşmasında daha sonra şunları söyledi: “Mazluma el uzatan güçlü Türkiye ideali için çalışıyoruz. Bu ülkenin bağımsızlığına halel getirecek her ne varsa karşı duruyoruz. Dün toprak olarak bizimle olan ve fakat bugün dahi gönlümüzde capcanlı yaşayan iklimlere bu iradeyle sesleniyoruz. Çünkü biz; Sendikacılıkta Yerli ve Milli Ses, Evrensel Mücadeleye Yeni Bir Nefesiz.”

Yeni Türkiye’nin, hainlerin karıştıramayacağı, maşaların ateş olmaya bile cesaret edemeyeceği ekonomisiyle dosta güven, düşmana korku salan bir Türkiye olacağını söyleyen Memiş, bunun yolunun da birlik ve beraberliğimizle siyasi istikrarın sağlanmasından geçtiğini ifade etti.

Referandumun Eski Türkiye’den Yeni Türkiye’ye geçiş olacağını söyleyen Memiş, “Vesayetin deşifresi için mücadele etmiş bir emek örgütü olarak millet iradesini ve milli iradeyi önemsiyoruz. Emeğin ve ekmeğin kutsallığına inandık, mücadelesini verdik. Her kaos ortamı, her darbe dönemleri en çok kamu görevlilerini mağdur etti. Askeri darbeler de uçan anayasalar da kamu görevlilerini etkiledi. Orta sınıf vatandaşlarımızım etkiledi. Bu milletin temel unsurlarını etkiledi. Bundan sonra bu tarz krizlerin yaşanmaması, kimsenin ekmeğimizle oynamaması için yönetimde kalıcı bir istikrar istiyoruz. Bu sebeple 16 Nisan’da ‘evet’ diyoruz” şeklinde konuştu.

SAATÇİ: TEŞKİLAT OLARAK YENİ BİR DESTAN YAZACAĞIZ

Çorum Şube Başkanımız Ahmet Saatçi de konuşmasında Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak bütün mücadelemizin kamu görevlilerinin sorunlarından ibaret olmadığını, aynı zamanda bu ülkeyi özgürleştirme, rafa kaldırılmış özgürlükleri yeniden kazanma, vesayet sistemini ortadan kaldırmak için de mücadele ettiğimizi söyledi.

Daha özgür ve güçlü bir Türkiye, daha adil bir dünya için Memur-Sen’i, Sağlık-Sen’i daha da büyütmemiz gerektiğini belirten Saatçi, “Teşkilat olarak Mayıs ayına kadar fedakarlıkta, feragatta, ter akıtmada, yorulmada yeni bir yarışa giriyoruz. Teşkilatlar olarak zirveyi yakalayarak yeni destanlar yazmak istiyoruz. Bu seferberlikte her bir üyemizin bir teşkilat başkanı gibi sorumluluk ve inisiyatif alacağından da şüphe duymuyoruz.” Dedi.

Programa, AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ da katıldı.

PAYLAŞ :