16 Nisan, Millet İradesinin Perçinleneceği Gündür
06 Nisan 2017, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, darbelerle, muhtıralarla, kumpaslarla göz dikenlere inat, 16 Nisan’da millet egemenliğinin perçinleneceğini söyledi. Memiş, “Muhtıralar verdiler, yargı operasyonları yaptılar, bu milletin tankının namlusunu, bu millete çevirip üzerine bomba yağdırdılar. Ama başaramadılar. Milletimiz egemenliğine sahip çıktı, iradesine sahip çıktı. 16 Nisan’da da bu egemenliğini sandıktan çıkacak sonuçla perçinleyecek” şeklinde konuştu. 

Memiş, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek ile birlikte Erzincan Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı. Burada konuşan Memiş, 16 Nisan referandum, 15 Mayıs üye ve Ağustos ayındaki toplu sözleşme sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Memur-Sen ve bağlı 11 yetkili hizmet kolu ile Türkiye ve bölgenin en büyük emek örgütü olduğumuzu söyleyen Memiş, bugünlere kolay gelinmediğini, engelleri bariyerleri yıkarak, bedeller ödeyerek gelindiğini ifade etti.

Büyük ve güçlü sendika olmanın, sesimizin daha çok çıkmasını sağlayacağını söyleyen Memiş, “Kurulduğumuz günden beri darbelerin ve darbecilerin karşısında olduk. Emeğin ve ekmeğin kutsallığını savunduk, bu uğurda mücadele ettik. Yetkili olmadığımız dönemde bile kazanımlar elde ettik. Sayımız arttıkça sesimiz daha çok çıktı, sesimiz gür çıktıkça davamızı, derdimizi, taleplerimizi daha iyi anlattık” dedi. 15 Mayıs’taki üye seferberliğine bu yıl, “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” sloganıyla girildiğini söyleyen Memiş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesine katılmak için atılan her imzanın, bu ülkenin geleceğine, milletin iradesine, memurların talep ve kazanımlarına sahip çıkmak olduğunu ifade etti. 

Malcolm X’in, “Kimse sana özgürlüğünü vermez. Kimse sana eşitliği, adaleti vermez. Eğer gerçekten adamsan, kendin alırsın!” sözünü hatırlatan Memiş, “Elbette mücadelemiz kamu görevlilerinin sorunlarından ibaret değil. Mücadelemiz, aynı zamanda bu ülkeyi özgürleştirme, rafa kaldırılmış özgürlükleri yeniden kazanma, vesayet sistemini ortadan kaldırma mücadelesidir.” Dedi. 

Önümüzde bir referandum süreci olduğunu söyleyen Memiş, bugüne kadar nasıl ülkeyi özgürleştirecek, prangalarından kurtaracak çalışmalara destek verdiysek bugün de referanduma sunulan anayasa değişikliğine aynı kararlılıkla destek olacağımızı ifade etti. 

Bu seferberlikte her bir üyemizin bir teşkilat başkanı gibi sorumluluk ve inisiyatif alacağından şüphesi olmadığını söyleyen Memiş, “Yeni bir ufkun menzilinde, yeni bir söz söylemek için tekrar yollardayız. Evet derken “Dünya beşten büyüktür” iradesine sahip çıkıyoruz. Mazluma el uzatan güçlü Türkiye ideali için çalışıyoruz. Bu ülkenin bağımsızlığına halel getirecek her ne varsa karşı duruyoruz. 

Dün toprak olarak bizimle olan ve fakat bugün dahi gönlümüzde capcanlı yaşayan iklimlere bu iradeyle sesleniyoruz.” Şeklinde konuştu.

17-25 Aralık’ta olduğu gibi 15 Temmuz’da da milletimizin ve iradesinin, milletimizin seçtiklerinin yanında olduğumuzu söyleyen Memiş, milletimizin geleceğinin de ümmetin geleceğinin de güçlü ve büyük Türkiye olmaktan geçtiğini ifade etti. 

16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliğinin kabul edilmesiyle, siyasi istikrarın sağlanacağını söyleyen Memiş, toplumsal ayrışmanın da sona ereceğini, buna bağlı olarak krizlerin de sona ereceğini kaydetti. 

Genel Başkanımız ve beraberindeki heyet Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr Vahdet Gül, ,İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri Doç. Dr. İsmail Yılmaz’ı da ziyaret etti.

Genel Başkanımız Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Örnek ayrıca, ERT Şah TV’nin canlı yayınına katılarak sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdiler.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :