Darbelerin Akıllardan Dahi Geçmemesi İçin EVET
09 Nisan 2017, Pazar

Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan ve Abdülaziz Aslan, Kırıkkale Şubemiz tarafından düzenlenen, Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet programına katıldı. Burada konuşan Baykan, darbelerin bir daha akıldan dahi geçmemesi için evet diyeceğimizi belirtirken, Aslan ise, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. 

BAYKAN: DARBE AKILLARDAN DAHİ GEÇMEMELİ

Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan konuşmasında, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği ile siyasi istikrarın ve millet iradesinin perçinleneceğini, kimsenin darbeyi aklından bile geçirememesi için ‘evet’ diyeceğimizi söyledi. Yeni Anayasanın milletimizin mutabakat metni olacağını söyleyen Baykan, “Türk-Kürt, Laz, Çerkez, Sünni-Şii ayrımlarıyla Milletimizin kamplara ayrılmaması, bu ülkenin gerçek yiğitlerinin, yerli ve milli güçlerinin iktidarının pekişmesi için evet diyeceğiz. 16 Nisan’da sahte kahramanların hükümranlığını kaldıracak, vesayeti feshedecek ve demokratik hukuk devletini güçlendireceğiz.” şeklinde konuştu. 

Türkiye’nin en büyük emek örgütü olarak çağrıda bulunmak için bir araya gelindiğini belirten Baykan, Memur-Sen ‘in emeğin ve ekmeğin temsilini, belli ideolojik sloganlarına hapseden anlayıştan kurtardığını söyledi. 

Kurulduğu günden beri Memur-Sen’in darbelerin ve darbecilerin karşısında olduğunu kaydeden İdris Baykan, “17-25 Aralık’ta olduğu gibi 15 Temmuz’da da milletimizin ve iradesinin, milletimizin seçtiklerinin yanında olduk. Darbelere de darbecilere bir kez daha dur demek için meydanlara indik, tankların önüne dikildik, demokrasi nöbetleriyle geleceğimizi aydınlattık. Bugün bizi bir araya getiren, hepimizi yollara düşüren, milletimizin geleceği, ümmetin geleceğidir.” dedi. 

Ümmetin geleceğinin de milletimizin geleceğinin de güçlü ve büyük Türkiye olmaktan geçtiğini söyleyen Baykan, bu Türkiye’nin hainlerin karıştıramayacağı, ekonomisiyle dosta güven, düşmana korku salan bir Türkiye olacağını vurguladı. Bunun yolunun da birlik ve beraberliğimizle siyasi istikrarın sağlanmasından geçeceğini belirten Baykan, “Milletimiz liderini buldu. Lider de milletiyle kucaklaştı. Yani bu Millet artık prangalarını kırıyor ve dünyaya haykırıyor: Bize diz çöktüremeyeceksiniz. Gerekirse şerefimizle ölür yine de zalimlere boyun eğmeyiz.” ifadelerini kullandı.

Bu toplantıda, katılanları ‘evet’e  ikna etme derdinde olmadığını söyleyen Baykan, derdinin burada konuşulanların bu milletin bütün fertlerine ulaştırılması olduğunu belirtti. 

Yapılacak değişiklikle yargının tarafsızlığının Anayasal zorunluluk ve sorumluluk haline geleceğini, yüksek yargıda üniformalı hakim üye fotoğrafına son verileceğini, dargının demokratik denetiminin sağlanacağını, Cumhurbaşkanını seçemeyen Meclis ile Cumhurbaşkanı seçtirilmeyen Meclis fotoğrafının bir daha görülmeyeceğini kaydetti.

Mevcut anayasayla yol alamadığımızın ortada olduğunu söyleyen İdris Baykan, “16 Nisan Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye’nin adımlarından sadece biridir. Devamı gelecektir. Hatta sizlere yani kamu görevlilerine siyaset hakkı da gelecektir, gelmelidir.” şeklinde konuştu. 

Sadece bizim değil dünyanın bir çözülme ve yeniden inşa süreci yaşadığını söyleyen Baykan, “15 Temmuz’u beraber yaşadık. Ciddi ciddi bir savaşın tamda göbeğindeyiz. Katliamlar, göçler hep bizim coğrafyamızda. Ölenler ve göçe mecbur edilenler bizim kardeşlerimiz. Hülasası yeni bir dünya kuruluyor. Bu süreçte biz millet olarak kenetlenip üzerimize düşeni yapmazsak son 200 yıldır olduğu gibi birileri bize belli görevleri verir. Amiyane tabirle çelik çomak oynatır. Artık oyun kurucu bizleriz sizlersiniz. Kendimizi hafife almayalım.  Kendimizi kurup. Oyunda olacağız. Oyunu biz kuracağız. Kadim medeniyetimiz ve inancımızdan aldığımız cesaret ve ferasetle daha yaşanılabilir daha adil bir dünyaya katkı sunacağız.” dedi. 

ASLAN: İSLAM ALEMİ KUŞATMA ALTINDA

Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan da konuşmasında, coğrafyamızda İslam aleminin mustazaf ve mazlum halklar hem fikri, hem fiili olarak küresel emperyalizm tarafından kuşatma altında ve ezilme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. 

15 Temmuz kalkışmasının, milli şeytan FETÖ ve işbirlikçilerinin kendileri dışındaki herkese kan kusturmaya çalışarak Türkiye'de Kürt-Türk, Alevi-suni ve mezhep taassubu üzerinde bir egemenlik alanı olarak yeniden dizayn etme çabası olduğunu söyleyen Aslan, “Ülkemizde darbe 10 yılda bir tekerrür ediyorsa bu zihniyeti sorgulamamız lazım Başkanlık sistemi de bunun bir sonucudur. Başkanlık sisteminde halkın ekseriyeti siyasal erki belirlemede temel unsur olarak kabul edilmişse böyle düşünmesek de saygı duyup, kabul etmek zorundayız” şeklinde konuştu. 

Artık, ‘halka rağmen’ döneminin eski Türkiye'de kaldığını, yeni Türkiye'de halka gidileceğini söyleyen Aslan, kimsenin de bundan korkmaması gerektiğini kaydetti. Aslan, 16 Nisa'nda milli olan, yerli olan, organik olan güçlü bir Türkiye'ye hep beraber kavuşacağımızı söyledi. 

Kırıkkale programımıza İdris Baykan ve Abdülaziz Aslan’ın yanı sıra, Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri Dr. Mustafa Boyabatlı, Kırıkkale Şube Başkanımız Recep Akdoğan, şube yönetim kurulu üyelerimiz, il sağlık müdür yardımcıları, hastane yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :