Durmuş ve Aslan Mersin’de İl Divan Toplantısı’na Katıldı
14 Kasım 2017, Salı

Mersin Şube Başkanlığımız tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’na Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan katıldı.

Sağlık çalışanlarının yoğun iş yükü altında ezildiğini ancak buna karşın fedakarca görevlerini sürdürdüğüne işaret eden Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş personel istihdamının yetersizliğinden kaynaklanan bu durumun giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Bugün sağlık çalışanları adına ekonomik ve sosyal adaletsizlik olduğunu ifade eden Genel Başkan Vekilimiz Durmuş “Yine personel istihdamının yetersizliğinden kaynaklanan bir nöbet sistemi mevcut. Çalışanlarımız normal mesailerinin üstüne bir de nöbetlerle görevlerine devam ediyor. Ancak maalesef sağlık çalışanlarımıza mali disiplin gerekçe gösterilerek nöbet ücreti ödenmek yerine izin kullandırılıyor. Böyle bir sistem olmamalı. Eğer çalışan nöbet yapıyorsa nöbet ücretini de haketmektedir. Sağlık çalışanlarımız da öğretmenlerimiz de 657 sayılı kanuna bağlı devlet memuru. Ancak öğretmene girmiş olduğu ek dersin ücreti ödenmektedir. İdare öğretmene ‘ek ders ücreti ödemiyorum, sen izin kullan’ diyebiliyor mu? Hayır diyemiyor. Çünkü ek ders ücretinin ödenmesinde idarenin hiçbir takdir hakkı yoktur. Sıra sağlık çalışanına gelince ‘sana nöbet ücreti yok, sen izin kullan’ deniliyor. Bu adaletsizliğe son verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Toplantıda döner sermaye ödemelerindeki adaletsizliğe de değinen Durmuş, yıllardır süregelen bu sorunun artık çözülmesi gerektiğini söyledi. Bununla birlikte sağlık çalışanlarının beklediği görevde yükselme sınavının da gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Durmuş sağlık alanındaki sorunların çözümünün çalışanların sorunlarının çözümü ile doğru orantılı olduğunu kaydetti. Sağlık çalışanlarının sorunları ne kadar aza indirgenirse hasta memnuniyeti ve diğer etkenlerin de olumlu yönde ilerleyeceğini kaydeden Durmuş, bunların dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin 2002’den bugüne kadar ekonomik anlamda yaklaşık 4 kat büyüdüğünü ifade eden Genel Başkan Vekilimiz Durmuş, bu büyümenin Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, doğu ve batıda gerçekleştirilen doğalgaz projeleri ile daha da genişleyeceğini kaydederek bu ekonomik büyümenin çalışanlara da mutlaka yansıtılması gerektiğini söyledi.

“Türkiye eski Türkiye değildir” diyen Durmuş, geçmişte güçsüz iktidarlar zamanında dayatılanların bugün yapılmaya bile cesaret edilmediğini kaydetti. Türkiye’nin hem siyasi hem ekonomik anlamda güçlendiğini kaydeden Durmuş “15 Temmuz’da İncirlik Üssü’nün hain kalkışmaya verdiği destek ortada. Alman vekillerin İncirlik’deki Alman Üssü’nü ziyaretlerine ise Türkiye olarak izin vermedik. Yine aynı şekilde ABD’nin vize restine restle karşılık veren bir Türkiye var. Bunları önceden yapmayı bırakın düşünmek haya bile edilemezdi. Ama bugün güçlü bir Türkiye var. Ve bizler de ne olursa olsun ülkemizin her zaman yanındayız” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan da toplantıda yaptığı konuşmada Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini savunmanın yanında güçlü bir Türkiye için üzerlerine düşen ne varsa yapmaya çalıştıklarını da ifade etti. 15 Temmuz’da hain terör örgütü FETÖ’nün Türkiye’yi dış güçlerin dümenine sokmak için kirli bir eylem planlayıp uygulamaya koyduğunu belirten Aslan ancak o gece herkes gibi Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatlarının da canını dişine takarak bu alçaklığa fırsat vermediğini dile getirdi.

 

 

 

Mersin Şube Başkanımız Şemsettin Karadoğan da Mersin Şubemizin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Mersin Şube olarak şube yönetiminden temsilcisine kadar uyum içinde çalıştıklarını ve bu çalışmaları sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözümü için var güçleriyle gerçekleştirdiklerini ifade eden Şube Başkanımız Karadoğan sendikacılığın Sağlık-Sen’le birlikte farklı bir noktaya taşındığını, mali ve sosyal kazanımların yanı sıra çalışanların eğitimlerine, vizyonlarının güçlendirilmesine de önem verdiklerini söyledi. Karadoğan toplantıya katılımlarından dolayı Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan’a teşekkür etti.

 

PAYLAŞ :