Birinci Grup Teşkilat Eğitimimiz Tamamlandı
17 Aralık 2017, Pazar

Birinci Grup Teşkilat Eğitim Toplantımız düzenlenen, eğitimlerle tamamlandı. Programda Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek Sendikal Mevzuat ve Bakanlık Uygulamaları, Doç. Dr. Mehmet M. Özaydın Değerler Sendikacılığı ve Saha Uygulamaları, Eğitimci Rahim Aladağ Stres Yönetimi ve Motivasyon, Eğitimci Mahmut Satılış da Farkındalık ve Değerlerimiz konusunda sunumlar gerçekleştirdi.

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, gerçekleştirdiği sunumda, toplu sözleşme kazanımlarımızın yanı sıra kurum idari kurul, yargı ve ikili ilişkilerle elde ettiğimiz kazanımlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sağlık-Sen’in toplu sözleşme sürecinde şu ana kadar en çok kazanım elde eden sendika olduğunu hatırlatan Mustafa Örnek, sendikamızın sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için mücadele verdiğini ifade etti. Mevzuat alanında yaşanan sıkıntılara da değinen Örnek, sorunların çözümü için Sağlık Bakanlığıyla görüşmelerin devam edeceğini söyledi. Sunumunda, soruları da cevaplandıran Örnek, iletilen sorunların da takipçisi olacağımızı, çözüme kavuşturulması için mücadele edeceğimizi ifade etti.

BATI DEĞERLERİMİZE BÜYÜK ZARAR VERİYOR

Doç. Dr. Mehmet M. Özaydın da eğitim programında sendikacılık, değerler ve değerler sendikacılığı konularını detaylı şekilde ele aldı. Günlük hayatta sahip olduğumuz ve kültürümüzün içinde barınan birçok öğretinin bize değer kattığını söyleyen Mehmet M. Özaydın, köklerimizden kopmadan ilk günkü heyecanla sendikal anlayışımıza devam etmemiz gerektiğini vurguladı. Çalışmalarımızda profesyonel olmamız gerektiğini ifade eden Özaydın, sahada ise amatör ruh ile hareket etmemiz gerektiğini söyledi. Özaydın, özellikle batının ülkemizdeki değerlere büyük zarar verdiğini ifade etti. Batının keşiflerinin büyük bir buluş ve bilimsel değer olarak sunulduğunu ifade eden Özaydın, kadim medeniyet değerlerimizin bu öğretileri içerdiğini, yapmamız gerekenin geçmişimize sahip çıkmak olduğunu kaydetti.

ABDEST ALMANIN ÖFKEYE OLUMLU ETKİSİ VAR

Eğitimci Rahim Aladağ ise sağlık personellerinin çalışma şartları nedeniyle yoğun strese maruz kaldıklarını ifade ederek stresle baş etmenin yolları hakkında bilgi verdi. İnsanların stres ve öfkeyi yenmeleri için azim göstermeleri gerektiğini söyleyen Aladağ, “Peygamber Efendimiz bununla ilgili çok güzel öğütlerde bulunmuş. 'Öfke durumunda atın üzerindeyseniz inin, ayaktaysanız oturun, oturuyorsanız yatın. Öfke şeytandandır, şeytan da ateşten yaratılmıştır, ateşi ise su söndürür. Öyle ise öfkelendiğinizde abdest alın.' diyor” şeklinde konuştu. Abdest almanın öfkeye etkisiyle ilgili akademik araştırmalar yapıldığına değinen Aladağ, sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle enseye verilen su, vücuttaki hormonal dengeyi düzeltip, karaciğerdeki yağ, asit dengesini düzeltiyormuş ve insanın sakinleşmesini sağlıyormuş. O zaman moralimiz düştüğünde, negatif enerji yüklendiğimizde kendimize göre tedbirler alabiliriz. O stres ve öfke halinden çıkıp pozitif hale gelmemize ihtiyacımız var.”

DEĞERLERİMİZ UNUTULMAYA YÜZ TUTTU

‘Farkındalık ve Değerlerimiz’ konulu konferansta konuşan Mahmut Satılış ise değerlerimizin unutulmaya yüz tuttuğunu belirterek toplum şuurundan uzaklaştığımızı belirtti. Toplum olmaktan çok kalabalık haline geldiğimizi belirten Satılış, birlik, beraberlik, uyum ve muhabbetin önemine vurgu yaptı. Özellikle sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte olduğumuz gibi görünmekten uzaklaştığımızı belirten Satılış, bunun insani ilişkilerimize büyük zarar verdiğini söyledi.

Eğitimlerin ardından gerçekleştirdiğimiz elektronik sınavla birlikte dereceye giren katılımcılara ödüller verildi. Programımız Serdar Tuncer ve ekibinin şiir dinletisi ve Teşkilat Eğitim Programı’na katılanlara sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.




PAYLAŞ :