İkinci Teşkilat Eğitim Programımız Tamamlandı
20 Aralık 2017, Çarşamba

Sendikamız tarafından düzenlenen Teşkilat Eğitim Programımızın ikincisi gerçekleştirilen sunumlarla tamamlandı. Genel Başkanımız Metin Memiş’in açılış konuşmasıyla başlayan eğitim programlarımızda ‘Küresel Kriz ve Medeniyet Fikri’ konulu konferansta Gazeteci, Yazar Yusuf Kaplan konuştu.

Programın açılışında konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, gerçekleştirdiğimiz Teşkilat Eğitim Programı’nın önemine vurgu yaptı ve Kudüs gündemine yönelik konuştu. Metin Memiş, teşkilatımızın sürekli üreten bir yapıya kavuşması için eğitimlerin büyük önem arz ettiğini söyledi.  İslam İşbirliği Teşkilatı’nda alınan “Doğu Kudüs Filistin’in Başkenti’dir” kararına atıfta bulunan Metin Memiş, İslam ülkelerinin ve tüm dünyanın bu ilanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesinden duyarak ikrar etme ve tekrar etme beklentisinde olduğunu belirtti. “Bütün insanlık şunu bilmelidir ki, Mescid-i Aksa ve Kudüs’ ün yıkımı, aynı zamanda insanlık tarihinin yıkımıdır, bütün farklı kültürlerin ve kutsalların yıkımıdır” diyen Metin Memiş, Kudüs bizim için Necip Fazıl üstadın deyişiyle “Mukaddes Emanetdir”, bu emaneti aynı bilinçle sahiplenip taşımak ve bizden sonrakilere aktarmak hepimizin boynuna borçtur” şeklinde konuştu.

KAPLAN: KENDİ MEDENİYET MODELİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ

Genel Başkanımız Metin Memiş’in ardından Gazeteci, Yazar Yusuf Kaplan, ‘Küresel Kriz ve Medeniyet Fikri’ konulu konferansta konuştu. Belirsiz, belirsiz olduğu için de tehlikeli ve karmaşık bir süreçle karşı karşıya olduğumuzu söyleyen Yusuf Kaplan, Türkiye’nin ve diğer İslam ülkelerinin kendi medeniyet modelini geliştirme çabası içinde olması gerektiği belirtti. İslâm dünyasının, tarihinin en zorlu dönemini yaşadığını aktaran Kaplan, “İslam dünyası bağımsız değil ve iki asırdır hem Batılıların kölesi hem de bunun doğal sonucu olarak paramparça” dedi. Batının İslam’ı küresel sistemin önündeki en büyük tehdit olarak gördüğünü belirten Kaplan, “Küresel sistem, son çeyrek asırdır İslâm’la savaşıyor; İslâm’ın yeniden tarih yapacak bir konuma yükselmesini önlemek için savaşıyor” şeklinde konuştu. İslam’ın terör ile özdeşleştirilmek istendiğini ifade eden Kaplan, Batının İslâmî söylemleri bitirme, Müslüman ülkeleri fiilen işgal etme ve Müslüman ülkelerin güçlü liderlerini teker teker düşürme çabası içinde olduğunu söyledi. Kaplan, Batıya karşı savaşmanın çözümü olarak kendi medeniyet değerlerimize dönmek olduğunu vurguladı.  

SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2. Grup Teşkilat Eğitim Toplantımızda Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, "Sendikal Mevzuat ve Toplu Sözleşme" konusunda, Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın'ın "Değerler Sendikacılığı" konusunda, Kişisel Gelişim Uzmanı Muhammet Alpkent'in "Proaktif İnsan Modeli" konusunda ve Eğitimci Mahmut Satılış da “Farkındalık ve Değerlerimiz” konusunda teşkilatımıza sunum gerçekleştirdi.

ÖRNEK: ÖRGÜTLÜ GÜÇ VE ÇÖZÜM ODAKLI SENDİKACILIK

Sendikal mevzuat ve toplu sözleşme hakkında sunum yapan Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, sağlık çalışanlarının temel sorunlarına, döner sermayede soruna, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına ve yıpranma payına yönelik teşkilatımıza bilgi verdi. Sendikal taleplerimizi teşkilatımızla birlikte oluşturduğumuzu belirten Örnek, elde edilen başarıların örgütlü gücümüz ve çözüm odaklı sendikacılıktan geldiğini de belirterek, “Sorunlardan beslenmek yerine çözüm önerileri geliştiriyoruz. Elde ettiğimiz kazanımları, gerek internet sitemiz gerekse sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşıyoruz. Bunun yanı sıra internet sitemize soru-cevap bölümünü ekleyerek iletilen soruları anında cevaplandırıyoruz” şeklinde konuştu. Sunumunda, soruları da cevaplandıran Örnek, iletilen sorunların da takipçisi olacağımızı ifade etti.

ÖZAYDIN: MEMUR-SEN VE SAĞLIK-SEN KADİM MEDENİYET DEĞERLERİNİN TEMSİLCİSİDİR

Değerler Sendikacılığı" seminerinde konuşan Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın, batının bize dayattığı değerlerden çok kendi değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in kadim medeniyet değerlerinin temsilcisi olduğunu söyleyen Özaydın, birlikte başarmanın en önemli yollarından birinin de ortak değerler etrafından kenetlenmek olduğunu ifade etti. Programda, Özaydın'ın sunumunun yanı sıra tiyatral anlatımlar da gerçekleştirildi.

ALPKENT: PROAKTİF İNSANLAR, TEŞVİK BEKLEMEDEN SORUMLULUK ÜSTLENİRLER

Proaktif insan modelini anlatan Kişisel Gelişim Uzmanı Muhammet Alpkent, mecbur olmadığı halde harekete geçen insanların proaktif insan olduklarını söyledi. “Proaktif insanlar, idealleri uğrunda kimseden teşvik beklemeden sorumluluk üstlenirler” diyen Muhammet Alpkent, harekete geçme eğilimlerine göre insanların 3 ayrıldığını ve bunların proaktif insanlar, reaktif insanlar ve deaktif insanlar olduğunu söyledi.

SATILIŞ: İNSAN İLE BEŞER ARASINDAKİ FARK BİLİNÇTİR

Programda son olarak “Farkındalık ve Değerlerimiz” konusunda sunum gerçekleştiren Eğitimci Mahmut Satılış ise toplum olmaktan çok kalabalık haline geldiğimizi belirtti. Kendini, evreni, olay ve olguları tanımak, sorumluluklarını kavramak, yaşamı anlamlandırmak için farkındalığın önemli olduğunu vurgulayan Satılış, insan ile beşer arasındaki farkın bilinç olduğunu söyledi. “Bir toplumda genel kabul gören, doğru ve gerekli olduğuna inanılan duygu, düşünce ve kavramları belirleyen ölçü değerdir” diyen bireysel ve toplumsal yozlaşmanın ortadan kaldırılmasının ahlaki ilkelerle mümkün olduğunu belirtti.

Eğitimlerin ardından gerçekleştirdiğimiz elektronik sınavla birlikte dereceye giren katılımcılara ödüller verildi. Programımız Serdar Tuncer ve ekibinin şiir dinletisi ve Teşkilat Eğitim Programı’na katılanlara sertifikalarının verilmesi ile sona erdi. 2. Grup Teşkilat Eğitim Programımıza Adana, Adıyaman, Antalya, Balıkesir, Gaziantep, Gaziantep Üniversite, Hatay, İstanbul 1 Nolu, İstanbul Üniversite, Kahraman, Karaman, Konya, Konya Üniversite, Isparta, Muğla, Niğde ve Osmaniye Şubelerimizin yönetimleri ve temsilcileri katıldı.




PAYLAŞ :