Türkiye’yi Geleceğe Sağlık Çalışanlarının Fedakâr Ruhu Taşıyacak
13 Ekim 2018, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, her türlü engele rağmen Türkiye’nin aydınlık geleceğine olan inancımızı korumamız gerektiğini, bütün kirli oyunlara rağmen geleceğe umutla yürüyüşümüzün devam edeceğini söyledi. Sakarya Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulu’na katılan Memiş, burada yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarının sorunları, elde ettiğimiz kazanımlar ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Konuşmasında Türkiye’nin hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşadığını söyleyen Genel Başkanımız Memiş, “Sağlık-Sen olarak, adalet, ehliyet ve liyakat temelinde bir değişimin paydaşı olmaya devam edeceğiz. Sağlık-Sen’in gerek çalışanların, gerek ülkenin geleceğine bakışı hep çözüm odaklı olmuştur. Yeni dönemi de bu ruhla karşılıyoruz. Yeni yönetim sisteminde, emeğin değer gördüğü erdemli bir yönetim anlayışı bekliyoruz. Bürokratik tutuculuktan sağlık sisteminin kurtulmasını istiyoruz. Biz üreten Türkiye’ye inanan bir sendikayız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, eşi bulunmaz bir emekle 7 gün 24 saat ülke insanına hizmet ediyor. İnanıyoruz ki Türkiye’yi geleceğe ancak bu fedakar ruh taşıyabilir. Bu yüzden Sağlık-Sen olarak bu kutsal emeğin sahiplerinin her açıdan güçlendirilmesi için mücadele ediyoruz. Çok şükür Sağlık-Sen teşkilatının gücüne ve vizyonuna yakışan güzel neticeler de elde ediyoruz” şeklinde konuştu.

YIPRANMA PAYI TARİHİ BİR KAZANIM

Yıpranma Payının topyekün Sağlık Sen teşkilatımızın mücadele azminin getirdiği bir kazanımı olduğunu belirten Genel Başkanımız Metin Memiş şunları söyledi: “4 yıl geçti çıkmadı diye fitne üretenler, Sağlık Sen’i hayal pazarlamakla itham eden gafiller  oldu. Ama Biz üyelerimize ve teşkilatımıza verdiğimiz sözü namus bilerek yılmadan mücadelemizi sürdürdük. Türk Sağlık Sen’in, SES yöneticilerinin bile önemli bir kazanım diyerek hakkı teslim ettikleri bir sonuç elde ettik. Sağlık Bakanlığımız’da yaklaşık 350 bin, üniversite hastanelerimizde yaklaşık 50 bin çalışan yararlanıyor. Daha güzeli, örgütlenme hakkı bulunmayan özeldeki  onbinlerce sağlık  çalışanına dokunan bir sendikal kazanım oldu. Çok şükür bu kazanım Hakkın rızasını dileyen Sağlık Sen kadrolarına nasip oldu.”

Sendikal mücadelenin sadece sonuç değil aynı zamanda bir süreç işi olduğunu ifade eden Memiş, 4 yıllık emeğin sonunda değerli bir kazanım elde edildiğini ancak yıpranma payı mücadelesini tüm talepler karşılana kadar sürdüreceklerini söyledi. 

Genel Başkanımız Memiş, “Dün yıpranma payı hakkı yoktu, bugün yıpranma payı mücadelemizde yeni bir başlangıç noktamız var. Cumhurbaşkanımız 5 yıla bir yıl demişti ve bütün sağlık çalışanlarını kapsayacağının sözünü vermişti. Bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz. Geçmişe dönük uygulanması için mücadelemizi sürdüreceğiz.İnanıyoruz, bu hedefe ulaşacağız. Sağlık Sen hedefinden asla kopmaz”şeklinde konuştu.

LİSANS TAMAMLAMA HAKKINDAN 100 BİNDEN FAZLA SAĞLIK ÇALIŞANI YARARLANDI

Lisans tamamlamanın da sendikamızın bir kazanımı olduğunu belirten Memiş, 100 binden fazla sağlık çalışanının bu haktan faydalandığını, lisans tamamlanan bölümlerin üst öğrenim sayılmasıyla da çalışanların gelirlerinde artış yaşandığını ifade etti. 

Ülkemiz nasıl önüne çıkan her türlü engeli aşarak gelişim yolculuğunu sürdürüyorsa, Sağlık-Sen’in de her türlü engele rağmen, vizyoner kimliğiyle büyümeye devam ettiğini söyleyen Memiş, “4 yıllık emeğimiz ortada. Hiçbir sendikaya nasip olmayan kazanımlarımız var. Hem sendikamızın, hem ülkemizin karşılaştığı olağanüstü koşullara rağmen üye sayımızı 250 binin üzerine taşımış bir sendikayız. Bugün gönüllerde Sağlık-Sen varsa, ortada başarı varsa, emanete sahip çıkan bu samimi kadroların emeği sayesinde olmuştur. Çünkü Sağlık-Sen’de taş üstüne taş koymak isteyen her yiğide gönül kapıları açılır” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen’in gönül erlerinin dilinde birlik, dirlik ve iyilik olduğunu söyleyen Memiş,  “hırsına köle olup yolunu şaşıranlar olabilir. Sendikal ideallerini ortaya koymak yerine güç ve çıkar ilişkileriyle kısa yoldan mevzi kazanacağını zannedenler olabilir ama bu anlayışın varacağı hedef hüsrandır. Sendikal ilke ve değerlerimiz her türlü kişisel hesabın üstündedir.  Sağlık-Sen’in vicdanı, karşısında kim olursa olsun, emanetin hakkını, her türlü güç ve çıkar ilişkilerinden koruyacaktır” dedi. 

SÖNMEZ: YENİ DÖNEMDE DAHA ETKİN VE DAHA GAYRETLİ OLACAĞIZ

Genel Kurulda konuşan Sakarya Şube Başkanımız Abdullah Sönmez, Sağlık-Sen Sakarya Şubesi olarak aşkla ve şevkle 4 sene hizmet verdiklerini ifade etti. Sakarya’da en güçlü sivil toplum örgütlerinden biri haline geldiklerini belirten Abdullah Sönmez, ziyaret etmedikleri ilçe, kurum, kuruluş ve sağlık tesisi kalmadığını söyledi. Yeni dönemde daha etkin ve daha gayretli olacaklarını vurgulayan Sönmez, “Çalışanlarımızın emeğini bugün olduğu gibi yarınlarda da kutsal bir emanet olarak koruyacağız. Sağlık-Sen’e yakışan bir ruhla gecemizi gündüzümüze katacağız. Bu mücadeleyi vatan mücadelesi imandandır şuuruyla özgür ve güçlü bir vatanın, insanlık ideallerini kuşanmış medeniyet neferleri olarak vereceğiz” diye konuştu. 

Sakarya Şubemizin Genel Kurulu’na Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar ve Mustafa Örnek, Adana Şube Başkanımız Reccep Kurum, Afyon Şube Başkanımız Abdülkadir Hız, Ağrı Şube Başkanımız Fevzi Mağal, Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Şenol Şahin, Ankara 4 No'lu Şube Başkanımız İbrahim Şahin, Antalya Şube Başkanımız Sinan Kuluöztürk, Aksaray Şube Başkanımız Rıfat Kaya, Bilecik Şube Başkanımız Orhan Pir, Bolu Şube Başkanımız Sami Yılmaz, Çanakkale Şube Başkanımız Suat Özen, Çorum Şube Başkanımız Ahmet Saatçi, Denizli Şube Başkanımız Metin Yüksel Koçoğlu, Düzce Şube Başkanımız Ayhan Büyükbingöl, Eskişehir Şube Başkanımız Hasan Hüseyin Köksal, Erzurum Şube Başkanımız Abdullah Duman, Gaziantep Şube Başkanımız Mehmet Ali Arayıcı,  Gaziantep Üniversite Şube Başkanımız Cuma Kerkez, Giresun Şube Başkanımız Kerim Süral, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanımız Cesur Öztürk, İstanbul 4 No’lu Şube Başkanımız Musa Akan, İzmir 2 No’lu Şube Başkanımız Ekrem Özdemir, Kahramanmaraş Şube Başkanımız Bünyamin Mutlu Demirci, Kars Şube Başkanımız Hasan Yazıcı, Kilis Şube Başkanımız Hüseyin Özcan, Kocaeli Şube Başkanımız Erdal Yıldırım, Konya Şube Başkan Vekili Ahmet Fatih Özyılmaz, Konya Üniversiteler Şube Başkanımız Mithat Şafak, Kütahya Şube Başkanımız Yücel Akgün, Manisa Şube Başkanımız Mustafa Irgat, Ordu Şube Başkanımız Bilal İnanlı, Osmaniye Şube Başkanımız Muhittin Çenet, Tokat Şube Başkanımız Suat Mantar, Tunceli Şube Başkanımız Özgür Kırmızıtaş, Uşak Şube Başkanımız Muhammed Ali Aloğlu ve Yalova Şube Başkanımız İbrahim Oktay katıldı.

Sakarya Şubemizin yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu:

Şube Başkanı Abdullah Sönmez, Şube Başkan Vekili Abdullah Arı, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yavuz Bingöl, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Harun Kestane, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Vedat İnan, Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Esma Serdar, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Veli Azkın.




PAYLAŞ :