Sendikamızdan Prof. Dr. Topaloğlu’na Ziyaret
12 Aralık 2018, Çarşamba

Genel Başkanımız Metin Memiş, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Memiş ziyarette ayrıca Sağlık-Sen ve SASAM Enstitüsü’nün çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, SASAM Enstitüsü aracılığıyla sağlık ve sosyal hizmet politikalarına katkı sunan çalışmalar gerçekleştirdiğimizi söyledi. Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu’yla iş birliğine hazır olduğumuzu belirten Memiş, “Sağlık-Sen olarak hem çalışanlarımızın mali ve özlük hakları için mücadele ediyor, hem de sendikacılık yaptığımız hizmet kollarında sorunların çözümü için çalışıyoruz. Ayrıca, sağlık ve sosyal hizmetlerin sunulmasında politikalar üretiyor, uygulamaların sürdürülebilir ve başarılı olması için elimizden gelen katkıyı sunuyoruz” şeklinde konuştu. 

SASAM Enstitüsünün alanında ilk olan çalışmalara imza attığını söyleyen Memiş, bunlardan birinin de Türkiye Sağlık Okur Yazarlığı çalışması olduğunu ifade etti. Sağlık-Sen ve SASAM olarak Medya Okur Yazarlığı konusunda proje hazırladığımızı da belirten Memiş, “Ülkemizde ve dünyada ilk olacak Türkiye Sağlık Sisteminin İzlenmesi ve Değerlendirmesi projesini başlatacağız. Türkiye Sağlık Sisteminin 10 ana başlık altında 175 gösterge ile izleneceği bu çalışmanın ekonometrik bir model üzerinden yapılacak ve göstergelerin birbiriyle ilişki matrisi ortaya konarak çalışma indeks ve derecelendirme algoritması üzerine inşa edilecek. Ekonometri uzmanı hocalarımızın içinde bulunduğu bir ekip tarafından hazırlanacak olan bu projenin gerçekleşmesiyle, bir ülke sağlık sistemine göre ilk defa indeks geliştirilmiş olacak. Bu indeksle hem Türkiye’nin hem de 40 ülkenin sağlık sistemine bir puanlama yapılacak” dedi. 

Sağlık okur-yazarlığının artırılması konusunda da çalışma yaptığımızı belirten Memiş, ayrıca Yönetici Okulu Projesi ve Çalışan Dostu Sağlık Kurumları Projelerimizin de bulunduğunu ifade etti. Bakanlık tarafından uygulanan bebek dostu, anne dostu ve hasta dostu sağlık kurumları projelerinin memnuniyet verici uygulamalar olduğuna dikkat çeken Memiş, bu projelerin sağlık çalışanlarının yükünü artırmadan devam ettirilmesinin sürdürülebilir olması açısından önemli olduğunu dile getirdi. 
Memiş ayrıca, sağlık hizmetlerinin sunumu ve bu alanda politika geliştirilmesi konusunda Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu ile yapılacak işbirliğinin önemini dile getirdi. 

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yapılan çalışmaların önemine dikkat çeken Topaloğlu, bundan sonra gerçekleşecek projelere destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Ziyarette Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar ve Mustafa Örnek, SASAM İş Gücü Politikaları ve Sendikal Haklar Direktörü Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın ve SASAM Uzmanlarımızdan Onur Burak Barkan da hazır bulundu.

PAYLAŞ :