İşte Yetki Farkı: Mesailer 1 Saat Azaldı

 

Sendikamızın yetkili sendika olarak 2009 toplu görüşmelerinde gündeme getirdiği haftalık çalıma süresinin 40 saate düşürülmesi 1 Ağustos 2010’dan itibaren hayata geçti. Böylece sağlık çalışanlarına yönelik 30 yıllık haksızlık da son buldu.

 

2009 yılında yapılan toplu görüşmelerde sendikamızın teklifi üzerine mutabakata varılan konu hakkındaki düzenleme Tam Gün Yasası’nda yapıldı. Kamudaki tüm memurlar için 40 saat olan haftalık normal çalışma süresini sağlık çalışanları için 45  saate çıkaran  2368 sayılı yasanın Tam Gün Yasasıyla yürürlükten kaldırıldı.

 

Böylelikle 12 Eylül askeri darbesi sonrasında hekimlere muayenehane açma hakkı, sağlık çalışanlarına ise kamudaki diğer memurlardan bir saat fazla çalışma zorunluluğu getiren 2368 sayılı yasa 30 yıl sonra yürürlükten kalktı.  Sağlık çalışanlarının daha önce 9 saat olan günlük mesaisi 1 Ağustos 2010’dan itibaren 8 saate indi.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, Tam Gün Yasası ile birlikte 1 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe giren düzenlemeyi 30 yıllık haksızlığın gecikmiş telafisi olarak değerlendirdi. Sendikamızın çalışanların sorunlarına yönelik kararlı mücadelesinin bundan sonra da devam edeceğini ifade eden Kaçar, “Sağlık-Sen olarak 2009 toplu görüşmelerinde hizmet kolumuza ait 17 maddeyi mutabakat metnine aldır. İnşallah 2010 toplu görüşmelerinde de başta sözleşmeli personel ve taşeronlaşma uygulamalarının sona erdirilmesi olmak üzere var olan sorunların çözümü için aynı kararlılığımızı sürdürecek ve hizmet sendikacılığımızın farkını bir kez daha ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.

 

 

  • PAYLAŞ :