Bölge Eğitim Toplantılarımız Erzurum İle Başladı

 

Sendikamızın teşkilatlarına yönelik olarak düzenlediği Bölge Eğitim Toplantılarının ilki 18-19 Ekim 2008 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirildi.

       Milli Eğitim Bakanlığı’nın Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde gerçekleştirilen eğitim seminerine Ağrı,Artvin, Bayburt,Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Iğdır, Kars ve Trabzon  illerinden yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile temsilciler katıldılar.

Sendikamız Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun da katıldığı bölge eğitim toplantısı saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

        Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman yaptığı açış konuşmasında, bölge eğitim toplantılarına Erzurum’la başlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Genel Eğitim Sekreteri Mahfuz Sunar da yaptığı konuşmada, eğitim faaliyetlerinin Genel Merkez Yönetim Kurulunun önemle üzerinde durduğu bir konu olduğunu hatırlatarak, eğitim programının seyri hakkında bilgi verdi.

         Eğitim seminerinde daha Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Kaçar konuşma yaptı.  Sağlık-Sen’in kurumsallaşması adına göreve geldikleri süre zarfında çok önemli adımlar attıklarını belirten Genel Başkan Mahmut Kaçar, “Göreve geldiğimiz ilk günlerde Sağlık-Sen tarihinde ilk kez, yurdun her köşesinden, 1500’ün üzerinde teşkilat mensubunu Kızılcahamam’da toplamıştık. Şimdi yine bir ilki gerçekleştiriyoruz ve bölge eğitim toplantılarımızı başlatıyoruz” dedi.

            Sağlık ve Sosyal Hizmet alanında son yıllarda önemli değişimlerin yaşandığına dikkat çeken Genel Başkan Mahmut Kaçar, Sendika olarak sağlıkta dönüşüm adı verilen programı, hem sağlık çalışanlarının, hem de halkın yararının gözetilmesi temelinde değerlendirdiklerini kaydetti.

           Genel Başkan Mahmut Kaçar, “Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte 70 milyon insanımızın; sağlık hizmetine etkin, verimli ve kolay ulaşılabilmesi noktasında önemli adımlar atılmıştır. Ancak bu adımların kalıcı olması için, bu hizmeti sunan sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve çalışma koşullarının düzeltilmesi bir zorunluluktur. Çünkü sağlıkta dönüşümle birlikte son 5 yıl içinde sağlık kuruluşlarına müracaat 5 kat artmış, sağlık çalışanlarının yükü de aynı oranda artmıştır” şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen’in göreve geldikleri günden bu yana,  üyesine ve topluma hizmeti, çağın gerektirdiği koşullara uygun bir biçimde sürdürme amacıyla ciddi bir kurumsallaşma süreci içine girdiğini ve bu konuda önemli mesafeler kaydettiklerini belirten Genel Başkan Mahmut Kaçar şöyle dedi:

         “En üst düzeyde sendikal formasyona sahip bir teşkilat oluşturma amacıyla başlattığımız eğitim programları da bu noktada son derece önem verdiğimiz bir konudur. Bizler, alışılagelmiş, sorunlardan nemalanan sendikal anlayışa karşı çözüm odaklı bir sendikacılık yürütmekteyiz. Bu anlayışla birçok hizmete imza attık. Son olarak geçen hafta düzenlediğimiz, basında ve kamuoyunda geniş yankı bulan Tam Gün panelimiz, çözüm odaklı sendikal vizyonumuzu yansıtan güzel bir örnek olmuştur.

          Bu konuda sendikamız bir ilki gerçekleştirmiş ve Türkiye’nin 7 bölgesinde Tam Gün Yasası ile ilgili anket çalışması yapmış, doktorların ve halkın nabzını ölçmüştür.

          Öte yandan kurumsallaşma adına, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları başta olmak üzere sağlık alanındaki gelişmeleri takip edecek, yaptığı çalışmalarla sağlık bilimine ve sağlık politikalarına yön verecek bir Bilim Kurulu oluşturduk. Yakın zamanda çıkacak bilimsel dergimizle de Sağlık-Sen Allah’ın izniyle sendikal camiada bir marka haline gelecektir.”

          Sağlık-Sen’in gündemi takip etmekte zorlandığı günlerin geride kaldığının altını çizen Genel Başkan şunları söyledi:

          “Göreve geldiğimiz günden bu yana gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle, sendikamız, gündemi takip eden ve yeri geldiğinde gündem belirleyen bir kimliğine kavuşmuştur.

Hedefimizde kurumsallaşmasını tamamlamış, en yeni ve en iyi hizmeti üreten bir Sağlık-Sen’i kurma var. Gündemimizde, Sağlık-Sen’i yetkili sendika yapacak plan ve projeler var. Gündemimizde, en yeniyi ve en iyiyi üreterek çağdaş bir sendikal kimlik oluşturmak var. İşte bugün burada startını verdiğimiz bölge eğitim toplantıları da bu hedefe ulaşmada çok önemli bir aşamayı oluşturmaktadır.

Diyarbakır, Samsun, Adana, Aydın, Antalya, İstanbul ve Ankara ile sürdüreceğimiz bölge eğitim toplantılarıyla teşkilatımızın tüm birimlerini önce 2009 yılındaki yetki mücadelesine, daha sonra da geleceğin sendikacılığına hazırlayacağız.”

 

Genel Başkanın konuşmasının ardından eğitim seminerinin ilk gününde Kişisel Gelişim Uzmanı Muhammet Alpkent Kişisel gelişim ve beden dili konusunda, Sendikamız Hukuk Müşavirleri Abdülhamit Gül ve Serkan Güçlü de sendikal hukuk ve mevzuat hukuku konularında sunum yaptılar.

İki gün süren Eğitim Seminerimizin ikinci gününde ise Sendikalarda Kadro Hareketi ve Sendikal iletişim konularında Tarkan Zengin’in sunum yaptı. Eğitim Semineri ise katılımcılara katılım sertifikalarının dağıtılmasının ardından sona erdi.

 

 

  • PAYLAŞ :