sağlık-sen, talepleriyle toplu sözleşme masasında

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini kazanıma dönüştürmek için masada olduklarını söyledi. Toplu sözleşme süreciyle ilgili bir açıklama yapan Memiş, geçen yılki toplu sözleşmelerde 112’lerin özellikli birim sayılması, bir buçuk aylık ek ödemenin peşin ödenmesi, 375’e göre ödenen ek ödemelerin ayın 15’inde maaşla birlikte ödenmesi, şoförlük yapan ATT personeline yüzde 10 ek puan verilmesi gibi bir çok kazanım elde ettiklerini hatırlatarak, “Bu yılki öncelikli taleplerimiz arasında ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, ek ödeme oranlarının artırılması, nöbet ücretlerinin artırılması, büyük şehirlerde görev yapan sağlık çalışanlarının özel hizmet tazminatlarına ek 20 puan verilmesi, kadrolu olamayan başta 4/C’li kamu görevlileri olmak üzere diğer sözleşmelilere de kadro verilmesi bulunuyor.” şeklinde konuştu.


Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının Sağlık-Sen’e gösterdiği ilgi ve teveccühün elde edilen başarıdan geldiğine dikkat çeken Memiş, “Biz, laf değil hizmet üretiyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini kazanıma dönüştürüyoruz. Görüşmelerine başladığımız 2014 ve 2015 yıllarının toplu sözleşmesinde, taleplerimiz karşılık bulana kadar çalışacağız. Kamu İşveren Heyeti ve bakanlıklarımızın haklı taleplerimize olumlu yaklaşacaklarına inanıyoruz” dedi.


TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ


Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti adına Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun taleplerini dile getirdiği ilk günkü toplantıda, toplu sözleşme takvimi de belirlendi. Takvime göre, taraflar bugün tekrar bir araya gelerek Hizmet Kolu Toplu Sözleşmesi için komisyonlar kuracak ve görüşmelere başlayacak. Komisyon görüşmeleri, aralıksız Salı gününe kadar devam edecek. Diğer memur sendikaları konfederasyonları, yasa gereği masada bulunuyorlar, ancak yine yasa gereği Memur-Sen dışındaki konfederasyonların talepleri görüşülmüyor, resmi talep olarak kabul edilmiyor. Sadece hizmet kolu toplu sözleşmesinde, yetkili sendikaların talepleri görüşülüyor. 

Kamu İşveren Heyeti’nin zam önerisini de sunacağı tarih olarak açıklanan Salı günü ayrıca, komisyon toplantıları da değerlendirilecek. Hizmet Kolu Toplu Sözleşmeleri’nin Salı gününe kadar bitmemesi halinde, bayram tatili sonrası çalışmalara kaldığı yerden devam edilecek. Yasa gereği toplu sözleşmelerin, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun karar vermesi dahil, Ağustos ayının son iş günü bitmesi gerekiyor. Resmi tatiller hariç, hafta sonu tatilleri dahil olmak üzere, çalışmalara devam edilebilecek.

 

SAĞLIK-SEN'İN TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

  • PAYLAŞ :